RİCA ve HATIRLATMA

Paylaşmak elbette çok güzel. Ama ürün veya tasarımın sahibini hiçe sayarak kendine maletmek bence hiç hoş değil. Bu hususta daha duyarlı olmanızı, yayınlarınızda kaynağınızı belirtmenizi özellikle rica ediyor,

"5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası" gereği eser sahibinden izin alınmadan, web sitelerine yüklenmiş olan fotoğraf ve makalelerin kopyalanması, saklanması ve kullanılması suçtur !!!


diye tekrar hatırlatmak istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, emeğe saygı gerek...

19 Mart 2010 Cuma

Bebekler İçin Çanta Battaniyesi…



     Bu da meşhuuur Bel-Mek kursunda hamileyken oğluşum için yaptığım çanta battaniyesi. Kursta hamileyim diye arkadaşlarım, canlarım sağolsunlar bebekler için yapılmış ne modeller varsa bulurlar ve bana getirirlerdi. Bu battaniye de onlardan biri.


     Oğluşumla gidip kumaşını seçtik, modeline karar verdik ve beraber diktik. Hangi bebek kendi battaniyesini annesiyle beraber dikmiştir değil mi? 



     Bu battaniyenin içinde yastığı da var, bebeklerle gezmeye gidildiğinde hem yastığı hem de battaniyesi bir arada oluyor, hem de katlanıp kullanıldığı için çantamızda yer de kaplamıyor. Bebeği olanlara ya da olacaklara çok güzel bir çanta battaniyesi modeli sunuyorum. Eminim bu battaniyeden görmüşsünüzdür, bu da benim yaptığım battaniyenin modeli. Dikiş makinesi olanlar için yapımı kolay ve pratik, ayrıca çok şık duruyor. Model olarak getirilen çanta battaniyesi de bir erkek bebeğe aitti, üzerinde ev ve araba modeli dikilmişti ben de değişik olsun diye üzerine kendi kumaşından balonlar ile süslemek istedim, gerçi fotoğrafta pek anlaşılmıyor ama balonlar da değişik ve güzel duruyor. 


     Ben dikiş ve ölçü almasını bilmediğim için kurs hocamız yani Ayla Hanım, gerekli ölçüleri aldı ve bana kumaşların miktarını, fermuarın uzunluğunu, elyafın çeşidini ve süslenecek malzemelerin listesini verdi, ben de ona göre Çıkrıkçılar Yokuşu’ndan gidip alışverişimi yaptım. Kumaşı ayarlayıp kestim, iğneledim ve diktim (ilk defa dikiş yaptım ben de inanamamıştım) ve ortaya Yiğitim için böyle şık bir çanta battaniyesi çıktı. Dikiş bilenler görür görmez nasıl yapıldığını anlayacaklardır.



     Bu battaniyenin yapılışını detaylı anlatmak isterdim ama üzerinden 4 sene geçmiş, haliyle unuttum, not da almamışım onun için hatırladığım kadarıyla anlatayım sizlere; öncelikle battaniyenin iç kısmını ayarladım, üst kısmını da ölçülerine göre şeritler halinde kesip birbirine diktim, orta kısıma önce fermuarı ayarlayıp sonra da hepsini birden birbirine diktim. Battaniyenin alt ve üst kısımlarının ortasına elyafı da koyup dikiş makinesinde diktim, yastığını da ölçülerinde ayarlayıp diktim, üzerine de balonları yaptım ve oğluşumun çanta battaniyesi bitti. Gezmelere giderken kullandık, içinde sıcacık uyudu… Ayrıca size görsel olarak fotoğraflarla da fikir vermek istedim. İnşallah anlaşılır olmuştur, yine de bir şey sormak isterseniz tekrar anlatmaya çalışırım.


     Hadi marifetli hanımlar eminim içinizde bu battaniyeden yapacak olanlar vardır sizlerinde eserlerini görmek isteriz. Kolay gelsin…

     Sevgiyle kalın canlarım…

13 yorum:

  1. çok amaçlı olmuş beğendim ..

    YanıtlaSil
  2. Tiryakicim vallahi isteyince oluyor güzelim, emininm sende daha güzellerini yaparsın...

    Teşekkürler kelebekcim...

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık canım,
    Sibelciğim öyle mahcubum ki hem gelirim deyip gelemedim,aniden İstanbula gittim,ardından bana telefonunu yazdığın halde kaydetmedmişim,internetten de uzaktım bulup arayamadım.Üstelik döneli dew bir hayli zaman olduğu halde ne aradım ne de yazdım.telafi edelim tamam mı?

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglık bitanem çok nefis ve muntazam olmuş.geçen sene kursta ben de böyle birşey hediye diktim.ama maalesef fotografını çekmedim.zaten blogumda yoktu.ama arkadasıma gidince fotografını çekip göstericem inşallah..
    öpüldün bebek..

    YanıtlaSil
  5. Nalan ablacım, canım benim hiç önemli değil, sen benim büyüğümsün, aslında sadece haber verseydin bile yeterdi ama olsun bazen aksilikler oluyor böyle. Canım abalm istediğin zaman buluşuruz görüşürüz,sen ne zaman istersen. Öptüm yanacıklarından...

    Ladygreenriver, teşekkürler güzel arkadaşım, eminim seninki de ayrı güzeldir. Bekliyorum fotosunu, öptüm canım...

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş ellerine sağlık canım
    bu arada kumaş seçimine bayıldım, tam benim zevkim :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler Hilalcim, ben de çocuklarda mavi ya da kırmızı renklerini pek sevmiyorum, hem turuncu yeşili sevdiğim için hem de çocuklar için orta bir renk olduğu için alıştım bu kumaşı. Zevklerimizin aynı olmasına da sevindim yani...

    YanıtlaSil
  8. ne güzelmiş bazen kaçırabiliyorum böyle okulda boş vaktim çok (ders aralarında bir ya da iki saat boşluk var) ama bloglar açılmıyor çok zararlı şeyler yayınlıyoruz ya engelleniyor ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler özdencim, canım benim...

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel olmuş.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. çok tatlı olmuş

    YanıtlaSil

Canlarımın Güzel Düşünceleri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...