RİCA ve HATIRLATMA

Paylaşmak elbette çok güzel. Ama ürün veya tasarımın sahibini hiçe sayarak kendine maletmek bence hiç hoş değil. Bu hususta daha duyarlı olmanızı, yayınlarınızda kaynağınızı belirtmenizi özellikle rica ediyor,

"5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası" gereği eser sahibinden izin alınmadan, web sitelerine yüklenmiş olan fotoğraf ve makalelerin kopyalanması, saklanması ve kullanılması suçtur !!!


diye tekrar hatırlatmak istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, emeğe saygı gerek...

27 Mart 2010 Cumartesi

Etiket Kartonlarından Kitap Ayracı…


     Merhaba, geçenlerde yaptığım alışverişte aldığım birkaç kıyafetin karton etiketlerini söküp atarken, birden durdum, her zamanki gibi uzun uzun baktıktan sonra “Ben bunlarla ne yapabilirim?” diye düşündüm ve aklıma kitap ayraçları yapmak geldi. Neden olmasın dedim ve hazır fikrim gelmişken hemen uygulamaya geçtim. 


      İlk önce uzun olan kartonu yeniledim ve evde olan kot kumaş ile bir güzel kapladım, üzerine temizlik bezinden çiçek motifi, mor kadife kumaştan saksı kestim ve yeşil şerit pulundan da sapını yapıştırdım. Kısa olan kartonu ise evde olan, eskiden duvar süslemesinde kullandığımız yapışkanlı duvar kâğıdından yaptım. Üzerlerine ise kurdele taktım, istenirse kitap ayracı istenirse duvara değişik bir panocuk olsun diye. Ben kısa olanını ayraç, uzun olanı ise küçük odamızda panocuk olarak kullanıyorum. Böyle kartonlar buldukça yapmaya devam edeceğim, eğlenceli ve güzel bir iş çıkıyor, kartpostal çalışmaları sayesinde böyle süslemeler alışkanlık oldu, zevkli bir uğraş benim için.  

       Sevgiyle kalın canlarım…

20 yorum:

  1. MUHTEŞEMSİN NİNEM NE GÜZELŞEYLER GELİYOR AKLINIZA BENİM NİYE GELMİYOR OMEGA3 DE ALIYORUM AMA İŞE YARAMIYOR.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim vallahi sabah sabah sen beni güldürdün ya allahta seni güldürsün ninem :) Ben birşey görünce "hemen bundan ne yapabilirim" diye fikir üretiyorum, arkası arkasına geliyor ve uyguluyorum işte... Ama ben de senin böyle güzel yorumlarına ve örgülerine bayılıyorum bak ben de onları beceremiyorum, hepimizin ayrı ayrı hünerleri var şekerim :)Öptüm yanacıklarından...

    YanıtlaSil
  3. aklına sağlık Sibel, harikasın

    YanıtlaSil
  4. güzel fikirmiş, elinize sağlık;)

    YanıtlaSil
  5. ne güzel fikir, çok da hoş olmuşlar, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  6. süper fikir.. ya kaç tane attım ben çöpe şimdiye kadar.. hemde en az alışveriş yapanlardan biri olarak.. of hemen arkadaşlara duyuru yapayım biriktirsinler :)))

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim BYDG,

    Acemicim teşekkürler canım,

    Nilgüncüm, canım benim, teşekkür ederim, ben atmadan bayağı bir düşünüyorum ve bunlar çıkıyor ortaya, hemen atamıyorum yani :))

    YanıtlaSil
  8. kız şimdi ben bunları görünce attığım kıyafet etiketlerine acıdım... çok iyi fikir... bu arada 100. izleyicin hayırlı olsun daha nice 100 lere

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler Baharcım, senin gibi 250 lere dahaçoooook yolmu var, biz daha yolun başındayız :)

    Ayrıca, atmazsın artık etiketleri böyle değerlendir güzelim:)

    YanıtlaSil
  10. Güzel fikir, ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş çok mu kitap okuyorsun sen bakim:))

    YanıtlaSil
  12. :) sudedurucum teşekkürler canım, Yiğit olmadan önce okurdum ama şimdilerde sadece kitap özetleri okuyabiliyorum :)))

    YanıtlaSil
  13. Benim oğlum da oastane kutularından yapıyor. Bu fikir de çok şık. Tebrikler arkadaşım. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Sibelciğim, ellerine fikrine sağlık. Senin ev de benimki gibi çöp eve dönüşecek demektir. Sen anında değerlendirmişsin neyseki, ben elbet bir işe yarar deyip herşeyi bir kenara koyuyorum, atamıyorum:))

    YanıtlaSil
  15. Ufuk ablacım hatırladım şimdi, blogunda görmüştüm pastane kutuları da iyi fikir, deneyeceğim, teşekkürler :)

    Banu ablam canım, teşekkürler :)))) Haklısın yakında çöp ev olacak :)

    YanıtlaSil
  16. harika bir fikir yaratıcı olmak ne güzel değilmi canım bende elime bir şey alsam atmak için önce düşünüyorum hemen bundan ne yapabilirim diye :) ve hiç bir şey atamıyorum :) adım yakında çöp eve çıkarsa hiç şaşmam :) şaka tabi üretmek çok güzel ürettikçe mutlu olmak bu mutluluğu paylaşmak daha da güzel sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  17. Sende bendensin yani serapcım canım benim :)))

    YanıtlaSil
  18. çok güzel fikir.ne iyi düşünmüşsün.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Canlarımın Güzel Düşünceleri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...