RİCA ve HATIRLATMA

Paylaşmak elbette çok güzel. Ama ürün veya tasarımın sahibini hiçe sayarak kendine maletmek bence hiç hoş değil. Bu hususta daha duyarlı olmanızı, yayınlarınızda kaynağınızı belirtmenizi özellikle rica ediyor,

"5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası" gereği eser sahibinden izin alınmadan, web sitelerine yüklenmiş olan fotoğraf ve makalelerin kopyalanması, saklanması ve kullanılması suçtur !!!


diye tekrar hatırlatmak istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, emeğe saygı gerek...

12 Mart 2010 Cuma

Kutu Kaplamaca…


     Merhabalar, kutu yenileme çalışması ile tekrar karşınıza geldim. Cıvıl cıvıl renkli yapışkanlı kâğıtlar sayesinde her şeyi kaplamak, yenilemek ve değişik bir havaya sokmak istiyorum. Eşim beni elimde yapışkanlı kâğıtlarla gördükçe “Sen yakında beni de kaplayacaksın diye korkuyorum.” diyor esprili bir şekilde ama bu yenileme işleri beni çok mutlu ediyor, ne yapıyım!… 


     Evde bazı kutular vardı, ben de onları bu deseninden dolayı çok severek aldığım yapışkanlı kâğıt ile değerlendirmek istedim. Şu an hatırlamıyorum ama bir sitede bu krem şanti kutusundan küçük kutu çanta yapıldığını görmüştüm, onu yapayım derken diğer kutuyu da gördüm içini boşaltıp onu da kapladım ve sırayla hepsine elimi atmış oldum ve değerlendirdim… Ayrıca bu krem şanti kutusundan yaptığım çantayı arkadaşım Gülen’e hediyelerini de içine koyarak vermiştim.

 



     Nasıl yaptığımı da kısaca anlatayım, gerçi fotoğraflardan da anlaşılıyor ama yine de yazayım; ilk önce kutuların altından ve üstünden artacak şekilde yapışkanlı kâğıttan kesiyoruz, kestiğimiz yerleri öncelikle kutunun etrafına pürüzsüzce kaplıyoruz, altını da iyice yapıştırıp üstteki fazla yeri de dikkatlice içine doğru yapıştırıyoruz. Kutunun sapının geçecek yerini zımba ile deliyoruz ve kurdele (ya da kendi istediğiniz ipler de olabilir) takıyoruz. Kutu çantamız hazır… İçine hediye ya da komşuya markete giderken anahtar, telefon, cüzdan v.s. koyabiliriz, size kalmış. Kare olan kutuyu da kaplayıp kalemlik yaptım, hem takım oldular hem de şık bir kalemliğim oldu bu sayede…



     Bir de metal kutum vardı çok sevdiğim, parfüm alırken böyle kutu içinde vermişlerdi. Bu kutuyu da kaplayayım dedim ve yatak odamda şifonyerimin üzerine koyup içine de irili ufaklı tokalarımı, saç bantımı, taçlarımı v.s. koyup odama değişik bir hava katmak istedim, çok hoş oldu hem şık durdu hem de eşyalarım daha derli toplu oldu şifonyerimde…

     Bu yapışkanlı kâğıtlar ve stickerlar benim çok hoşuma gidiyor, bir şeyi yenilemek ya da görüntüsünü değiştirmek için ideal hem de dekoratif duruyor bence, şimdi aklımda bu yapışkanlı kâğıtlarla ve stickerlar ile ilgili yeni yeni projeler var, yaptıkça sizlerle paylaşırım canlarım… Sizin de evinizde ya da işyerinizde böyle değişime ihtiyacı olan malzemeler varsa hiç durmayın derim, denemekten ne çıkar…

     Sevgiyle kalın…

20 yorum:

  1. Krem şanti ve lfalif kutuları çok iyi olmuş özellikle birşey hediye ederken bana ders olsun ama metal kutuya kıyamadım canım benimde var bal kutularım üzerinde arı resimleriyle öyle duruyorlar.

    YanıtlaSil
  2. aaa çanta fikrine bayıldım, harika bir kutu saklıyordum ne yapsam diye düşünüyordum, ben de çanta yapayım bari :)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım çok cici görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  4. güle güle kullanın:) krem şanti kutusundan yapılmış çantadan esinlendiğiniz blog benimki olabilir mi:)sizinki de çok güzel olmuş. Bazen ben kafamdan birşeyler yapıyorum ya da yapmayı düşünüyorum sanıyorum ki sadece ben akıl ettim!! bir kaç gün sonra görüyorum birisi yapmış koymuş sitesine hevesim kaçıyor:( ama yine de yapacam:)) iyi günler:))

    YanıtlaSil
  5. aa ne kadar şeker olmuuuş:)) geçen gün erenköy muji'de buna benzer bir kutu gördüm, muhteşemdi ya... bence seninki de en az onlar kadar güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Özdenciğim, teşekkür ederim canım, sen gönder kutularını ben sana süslü şekilde göndereyim güzelim, bu aralar otomatiğe almış durumdayım :)

    Gülşahcım teşekkür ederim.

    Hilalcim, sana yeni bir fikir verdiğim sevindim güzelim.

    Kedicibaşı, gördüğüm site sen değildin ama sen değildin ama senin çantalar da güzel olmuş, hem de senin el emeğin ebru çalışmalan var. Benim gördüğüm sitede böyle kalpli kalpli yapışkanlı kağıt kullanmışlardı.

    beyonCe, çok teşekkür ederim arkadaşım, iltifatın için de tşk.

    YanıtlaSil
  7. sibelcim çok şeker olmuşlar eline sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. pembetatlar.blogspot.com12 Mart 2010 17:49

    Sibelciğim bende rengarenk ktuların hastasıyım ve bu fiir çok hoşuma gitiım ellerine sağlık harika olmuş:)))

    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  9. SİBELİM BLOGUMDA ÖDÜLÜN VAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. Sibel ablacım, teşekkür ederim güzelim. Aldım ödülümü ok ablacım...

    Pembe tatlar, sana da teşekkür ederim canım..

    YanıtlaSil
  11. cnm süper olmus ellerine saglık svglerr

    YanıtlaSil
  12. çok hoş bir fikir ama ellerinize sağlık işe yaramaz dediğimiz kutulara tekrardan hayat vermişsiniz
    eşnizede çok güldüm :)))))))))

    YanıtlaSil
  13. Teşekkürler sevimcim, ben böyle geri dönüşüm çalışmalarını daha çok seviyorum, araştırıyorum kafama yatanları deniyorum. Bu kutular benim de hoşuma gidiyor :))))

    YanıtlaSil
  14. Ne güzel neşeli ve yaratıcı bir fikir şimdiden herşeyi kaplayasım geldi... Paylaşımların daim yeteneklerin sonsuz olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Yorumun ve güzel dileklerin için teşekkürler renklicehobiler... Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  16. aaa aaa diyerek baktım harika calısmalar bayıldımm bende esinlenebilirmiyim fikirlerinizden acaba?

    http://niltursamatamerkezi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  17. Tabiki esinlenebilirsin arkadaşım, hoşgeldin bloguma, ben sizlere hem yaptıklarımı sergilemek hem de fikir verip daha güzellerini yaparsınız diye bu blogu açtım. Seni de her zaman görmek isterim arkadaşım, ben de sana gelirim :)

    YanıtlaSil
  18. krem şanti kutusu...
    Süper yaratıcı olmuş.Ellerine sağlık.Bende de bu aralar merak sardı kaplama işi ama öyle örgüyle, peçete tekniğiyle hiç uğraşım olmadı.El yatkınlığım, yaratıcı projelerim vardır ama hayata geçirmekbiraz zor sanırım =)
    bloğunu şimdi keşfettim.Bundan sonra buralardayım.
    Seni de beklerim bloglarıma :P

    http://ecenurdulger.blogspot.com/
    http://uydurukmutfak.blogspot.com/
    http://ikincielpazar-mine.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  19. Merhaa minecim, seni her zaman buralara beklerim canım. Ben her telden biraz çalıyorum yani, hoşuma gidenleri denemeyiçok seviyorum.

    Ben de sana geliyorum bakalım nelerin varmış :)

    YanıtlaSil

Canlarımın Güzel Düşünceleri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...