Geçenlerde annemim günü için Mavi Hashaslı Tatlı yaptım. Herkes çok beğendi, ben de severek yaparım bu tatlıyı. Çok sevdiğim bir ablamda yemiştim ve hemen tarifini aldım, genelde misafirlerime yaparım. Hem hafif hem lezzetli hem de görüntüsü çok güzel, fotoğrafta pek net çıkmamış ama görünüşü sanki küçük mozaik deseni gibi duruyor.
En kısa zamanda yapmanızı tavsiye ederim arkadaşlar…
Mavi Haşhaşlı Tatlı
Malzemeleri:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ (1/4 zeytinyağı, 3/4 çiçekyağı)
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket Bağdat marka Mavi Haşhaş
Çok az süt
Hepsini karıştırın, kek kıvamına getirin. Yağlanmış büyük kare borcama dökün ve 170 derecede önceden ısıtılmış fırında kek gibi pişirin.
Şerbeti:
3,5 su bardağı suŞerbeti:
1 su bardağı şeker
Kek ve şerbetin ikisi de ılıkken şerbeti yavaşça, yedire yedire dök.
Üzeri için:
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
İkisini mikserde iyice çırp, soğumuş olan tatlının üzerine yay.
Servise hazırdır, afiyet olsun…
Bende daha önce denemiştim gercekten cok lezzetli oluyor ellerinize saglık.
YanıtlaSilTeşekkürler zeynep, evet çok çok çok lezzetli oluyo, hımmm canım çekti birden...
YanıtlaSil