RİCA ve HATIRLATMA

Paylaşmak elbette çok güzel. Ama ürün veya tasarımın sahibini hiçe sayarak kendine maletmek bence hiç hoş değil. Bu hususta daha duyarlı olmanızı, yayınlarınızda kaynağınızı belirtmenizi özellikle rica ediyor,

"5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası" gereği eser sahibinden izin alınmadan, web sitelerine yüklenmiş olan fotoğraf ve makalelerin kopyalanması, saklanması ve kullanılması suçtur !!!


diye tekrar hatırlatmak istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, emeğe saygı gerek...

16 Eylül 2010 Perşembe

Fırında Baharatlı Patates ve Çeşnili Tavuk...

     Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır yemek, pasta tarifi yazmadığımı gördüm, bu akşam yaptığım ve severek yediğimiz yemekleri sizlere anlatmak istedim.

     Geçenlerde markette Maggi’nin “Tavuk için Paprikalı Çeşni”sini gördüm ve denemek istedim, gerçi soslarımı kendim hazırlamayı tercih ederim ama arasıra böyle değişik tatlar güzel oluyor. Maggi çok güzel bir paket hazırlamış, içinde fırın torbası bile var. Sizlere bu çeşniyi tavsiye ederim, tadı da lezzeti de çok güzel. Ekstra hiçbir şey katmıyorsunuz, sosa bulayıp poşetine koyuyorsunuz, ben sadece dilim domates koydum içine biraz sulandırsın ve tadına tat katsın diye...


     Poşette Çeşnili Tavuk:

1 paket Maggi Paprikalı çeşni
1 kg tavuk butu
2 adet domates

Yapılışı: Çeşniyi bir tabağa döktüyoruz, tavukları bu çeşniye iyice buluyoruz ve poşetin içine yerleştiriyoruz, üzerine birer dilim domates koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 200  derecelik fırına veriyoruz, yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra poşeti açıp servis yapıyoruz...

     Fırında Baharatlı Patates:

3-4 adet patates (büyüklüğüne ve kişi sayısına göre değişir)
Baharatlar: tuz, köri, karabiber (göz kararı)
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Patatesleri dilim dilim kesiyoruz, üzerine baharatları katıyoruz, zeytinyağı da koyup hepsini iyice karıştırıyoruz ve fırına veriyoruz.


     Ben tavuğun yanında patatesi tercih ediyorum, tepside boş yer kalınca hemen yağlı kağıdı serip patatesleri hazırladım ve birlikte fırına verdim. Kardeş kardeş piştiler ve birbirlerine çok yakışan bir yemek oldular. 

     Hepinize afiyet olsun...

11 yorum:

  1. Sibel'cim ellerine sağlık enfes görünüyor canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. sibelim pek güzel, ellerine sağlık, afiyet olsun....

    YanıtlaSil
  3. şu köriye bayılıyoruz ailece, harika bir tad ve en çok da tavuk ile mantara yakışıyor. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ay galiba çok acıktım, ağzım sulandıııııı

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  6. Hilalcim teşekkürler,

    Acemicim gel sana da yapayım güzelim :D

    Melikecim biz de köriciyiz, köri, kimyon ve tarçın en çok kullandığım baharatlardır...

    Yetenek-sizin gel canım sana da yaparım ne demek :D

    Gülşahcım teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. bende knorru dağ kekiklisini denemiştim o da çok hoş oluyor,ayrıca tavuk kendi suyuyla piştiğinden ekstra bişi eklemeye gerek yok aslında..

    patatesleri bende böyle yaparım evde ne baharat varsa katıyorum genelde ama favorim kekik,kırmızı pul biber,az nane ve tuz..

    bu şekildede deneyeceğim ama,elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ben bu poşet işine bayılıyom. hem temiz pişiyo diye hem de gercekten tadı da bi süper oluyo ama annem benı korkutuyo sürekli. bu plastik seyler ısı ile birleşince zararlı oluyomus diye. sanki ben saglıkcı deilim ben bilmiyom. ama cok güzel oluyo meret ben naaaapim:))))

    YanıtlaSil
  9. Haklısın güneşim hem temiz iş çıkarıyo hem de güzel pişiyo :D Hergün yemiyoruz aslında onun için bi zararı olmuyo diye düşünüyorum :D

    YanıtlaSil
  10. Çok leziz görünüyor canım ellerine sağlık ve afiyet şeker olsun :) Daha kahvaltımı bile yapmadım, bunu görünce feci acıktım :)

    YanıtlaSil
  11. Canım benim hadi kahvaltıya bakim :D

    YanıtlaSil

Canlarımın Güzel Düşünceleri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...