RİCA ve HATIRLATMA

Paylaşmak elbette çok güzel. Ama ürün veya tasarımın sahibini hiçe sayarak kendine maletmek bence hiç hoş değil. Bu hususta daha duyarlı olmanızı, yayınlarınızda kaynağınızı belirtmenizi özellikle rica ediyor,

"5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası" gereği eser sahibinden izin alınmadan, web sitelerine yüklenmiş olan fotoğraf ve makalelerin kopyalanması, saklanması ve kullanılması suçtur !!!


diye tekrar hatırlatmak istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, emeğe saygı gerek...

14 Aralık 2009 Pazartesi

ABAJURUMU YENİLEDİM ...

Merhaba,

Hani evimize çok severek bir eşya alırız da zamanla eskir, orası burası dökülür ya da bozulur da görüntüsü hiç hoş görünmez ya. Hepimizin başına gelmiştir, atmaya kıyamazsınız, ama görüntüsü de hiç hoşunuza gitmez hani. İşte size eskimiş abajurlarınızı yenilemeniz için hem güzel, hem kolay, hem de ucuz bir öneri.

Kullanılan malzemeler: Boncuk dizisi, mezura, makas ve yapıştırıcı.

Boncuk satan bir mağazadan abajurunuzun rengine uygun olarak, aşağıda örneği verilen boncuk dizisi veya beğeneceğiniz bir benzerinden ihtiyacınız kadar alınır.



Boncuk dizisinin boyunun tespiti için; abajurunuzun şapka kısmının üst ve alt tarafının çevresi bir mezura yardımıyla dikkatle ölçülür. Evinizde mezura yoksa bir ip yardımıyla, ölçüm bitim ucuna düğüm atarak işaretlenmesi de işinizi rahatlıkla görür. Bu ölçülen uzunluğa 10 cm. kadar ilave edilmesi, olası ölçüm veya montaj hatalarına karşı sizi korur.



Yapıştırmaya, ilk boncuğun dizili olduğu dizgi ipinin düğümlenmesiyle başlanır ki herhangi bir şekilde zora gelince boncuklar ipinden kurtulup teker teker dökülmesin. Bu durumda boncukların o ipe geri dizilmesi son derece zor olacaktır, bu sebeple bu uyarıya dikkat edilmelidir.

Boncuk dizisinin yapıştırılmasına abajurun şapka kısmının görünmeyen arka tarafından başlanmalıdır. Burada yapışkan, boncukların dizili olduğu saten fiyonka sürülmeli, saten fiyonk da abajur şapkasının ucuna yukarı aşağı kaydırma yapmadan yapıştırılmalıdır. Yapışkanın taşırılmamasına ve yapıştırıcının kurumaması için 5-10 cm mesafelerle kısım kısım yapıştırma yapılmasına dikkat edilmelidir. En son bitime gelindiğinde her ikin ucun birbirine güzelce yanaştırılması (yukarı aşağı kaydırılmaması) ve dizgi iplerinin bağlanmasına, bağlanacak pay çok az ise ipin direkt saten fiyonka yapıştırılmasına dikkat edilmelidir.



Alt taraftan sonra, üst tarafta aynı şekilde yapıştırılır ve abajurumuz yenilenmiş olur.

HEM GÜZEL, HEM KOLAY, HEM DE UCUZA…




İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.






Fotoğraflar:

Muratte, Artzel Photography

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Canlarımın Güzel Düşünceleri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...