RİCA ve HATIRLATMA

Paylaşmak elbette çok güzel. Ama ürün veya tasarımın sahibini hiçe sayarak kendine maletmek bence hiç hoş değil. Bu hususta daha duyarlı olmanızı, yayınlarınızda kaynağınızı belirtmenizi özellikle rica ediyor,

"5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasası" gereği eser sahibinden izin alınmadan, web sitelerine yüklenmiş olan fotoğraf ve makalelerin kopyalanması, saklanması ve kullanılması suçtur !!!


diye tekrar hatırlatmak istiyorum. Lütfen yanlış anlamayın, emeğe saygı gerek...

3 Ocak 2010 Pazar

PANO ÇALIŞMAM


Bu panom da BEL-MEK kursundan. Bakıyorum da kursta ne kadar çok işler yapmışım, çok hoş, kullanışlı ve gösterişli şeyler üretmişim, güzel ve eğlenceli günlerim geçmiş. İyi ki gitmişim, şimdi vaktim olsa kursa devam ederdim, neyse 2-3 sene sonra inşallah…

Bu panomu nasıl yaptığımı anlatayım sizlere:

Elimde, bir örtümden kalma üçgen bir kumaş vardı, rengini de çok severim, hocamıza (Ayla hanım, çok zevkli bir öğretmendir) götürüp “ben bunu kurdele tekniği ile işlemek istiyorum” dedim. Hocamız bir fikir verdi, ben düşüncemi söyledim ve ortaya bu pano çıktı.

Önce kumaşın üstüne seçtiğimiz deseni çizdim, kasnağa geçirdim ve tek tek yapmaya başladım. Öncelikle menekşeleri hazırladım; bu menekşeler suda eriyen tela ile yapıldı, 3 boyutlu görünüm olsun diye.

Çiçekleri organze kurdeleden, çiçek sapı ve yaprak kısımlarını da muline iplerden yaptım. Yani 3 çeşit teknik uygulanmış bir çalışma oldu.

En sonunda da çerçeve şeklinde kasnağa geçirdim, arkasını da atmasın diye iyice yapıştırdım.


Duvarımda da en güzel yeri süslüyor. İnsanın kendi el emeğini kullanması kadar güzel bir duygu olamaz. Ayrıca çevremdeki insanların bu yaptığım işlere güzel yorumlarda bulunması da beni ayrıca gururlandırıyor.



Fotoğraflar:
Muratte, Artzel Photography


2 yorum:

  1. ellerine sağlık canım ,çok güzel olmuş
    epeyce emek vermişsin,iyi günlerde kullanasın
    sevgilerimlee :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler arkadaşım, emek verilmeden birşey meydana gelmiyor, ama sonucunu görünce herşeyi unutuyorsun...

    YanıtlaSil

Canlarımın Güzel Düşünceleri...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...